Wie zijn wij

Anita

Anita kreeg de smaak van gitaar spelen te pakken op haar 13e jaar. Een grote virtuoos was ze niet, maar omdat ze vooral van zingen hield, werd gitaar spelen toch een zeker succes en kon ze zichzelf begeleiden bij de zang. Dat was de ideale combinatie. Zo speelde en zong zij lange tijd met vriendinnen, op een feestje of bij het kampvuur,  en zong ze in een schoolbandje. Vanaf  1990 is ze zich gaan mengen in de koormuziek.  Jarenlang was zij onderdeel van gospel-, pop- en musicalkoren en kleine accapella groepjes.. Het live muziek maken met anderen bleef echter knagen, en in 2006 heeft ze de koorwereld vaarwel gezegd om datgene te doen waar haar hart lag. Ze deed in 2007 auditie en was met veel plezier zangeres van de 6- koppige coverband Perfect Day uit Harderwijk en omgeving. Nadat deze band in 2014 werd opgeheven, zijn Cor en Anita als duo verder gegaan.

Anita; "Mij passie ligt vooral in het maken en creeeren van muziek, samen met anderen. Mijn voorkeur ligt vooral bij akoestische muziek en meerstemmige zang. Het is bijzonder en mooi om te ervaren dat talenten, ideeen en passies  van anderen samen kunnen komen tot een geheel in de muziek. Muziek verbind. Hierdoor zijn er voor mij mooie banden en vriendschappen ontstaan. Ik houd van vele soorten muziek. Artiesten die mij inspriratie geven zijn: Stevie-Ann, Bertolf, Crosby Stills Nash & Young, Venice, Indigo Girls".

 

Cor

Vanaf zijn 13e jaar kreeg Cor (liefhebber van Pink Floyd)  een spaanse gitaar in zijn handen gedrukt vanwege zijn muziekplezier in de popmuziek. Al snel zat hij aan ieder instrument te pingelen dat hij in zijn handen kreeg. Het was al snel duidelijk dat de gitaar de voorkeur had, en zo ontstond het begin van zijn muziekgeschiedenis. Na wat jammen, begon Cor te spelen in een Deathmetalband met eigen nummers. Dat werd hem toch wat te ruig, waardoor hij hier afscheid van nam en ging spelen bij een band in Zutphen , als zanger, want ook bleek Cor over een zeker zangtalent te bezitten.  Maar de  gitaar bleef toch kriebelen. De band viel uit elkaar en Cor leerde al snel weer nieuwe muziekvrienden kennen en zo werd de band "One"in 2001 opgezet. Deze band boekte veel successen. Veel mooie (ook benefiet) optredens incl. live op radio Gelderland met tevens eigen nummers n.a.v. CD opnames. Vanwege verschil in leeftijd en muzieksmaak  is de band One gestopt na 2010. Daarna heeft Cor de band  Dottedline in Zwolle opgestart en daarna heeft hij nog kort  in een akoestische setting gespeeld. In 2013 deed Cor auditie bij de coverband Perfect Day, en zo hebben Cor en Anita elkaar leren kennen.

Bart

Voor Bart is muziek verbonden met mooie herinneringen, emotie en genieten. Van eerste kampvuurgitaar en klassieke gitaar naar elektrisch met buizenversterker, en sinds 2020 ook de bas. Deze variëteit hoor je ook terug in zijn muzieksmaak, van Foo Fighters tot The Cure, van Chris Stapleton tot Heitor Villa Lobos, van Racoon tot Billie Eilish. Gespeeld in een band met vooral eigen muziek en omgebouwde covers, en een band compleet met blazers, voor de vrijdagmiddagborrels en feestjes. Mooi om met elkaar nummers te oefenen totdat het vanzelf gaat. En te ontdekken hoe met een paar akkoorden nummers compleet anders kunnen klinken. Waarbij je bij optredens merkt dat het ineens echt nog veel beter klinkt als je samen en met het publiek in de juiste flow bent. Akoestisch spelen gaat voor Bart terug naar de essentie, zonder effecten maakt het muziek intiemer en dichterbij. In 2020 is hij aangesloten bij Vocal Miles, waarbij hij heeft gemerkt hoe goed Anita en Cor op elkaar ingespeeld zijn, en het de uitdaging is om daar in het uitgebreide repertoire nog iets moois aan toe te kunnen voegen. Vandaar naast de tweede gitaar ook een akoestische bas, die een extra dimensie toevoegt aan gitaar,  zang en cajon.